18.04.2016 г., 12:54 ч.

Грамада 

  Поезия » Хумористична
714 0 0

                                 ГРАМАДА

                                      по Ив. Вазав

 

                          Налапал е джамо Камен

                          по Цена мистрия,

                          оти е десертно гадже

                          и е арабия.

                          Не оти е туз муруко

                          и кема мангизи

                          не хам, значи, авер Камен

                          на тия пенизи.

                          Камен си е хард копеле

                          на дуката му пука

                          кандърми на Цена баца

                          сака да я чука!

                          А, оная му шумоли

                          кенз мий да се изклатим,

                          некой задник ни изпорти

                          има да си патим.

                          Я, че оперем пешкиро

                          строг е мон пер Цеко,

                          а набъбнем, че ме скине

                          и..л си е веко.

                          Ако да е литъл бейби

                          Цена си е лепа

                           а и она си го сака

                           да намаже чепа!!!

                           Сори, всичко се изчанчи

                           контра у муруко

                           немой, казва, на авнта

                           дотъра да чукаш.

                           Цена си го знае Цеко

                           он е чиста тронка

                           одма за градо запраши

                           стана компаньонка.

                           Камен и он подир нея

                           дърмите си хвана

                           и за нула време само

                           бодигард се цани.

                           Като сърбин Цеко фука

                           и се люто кани

                           а туземците у село

                           хвърляха булвани,

                           Дека Цеко ги прогони

                           тия двама млади

                           и у центро на мегдано

                           трупаха грамада!     

 

                         

 

 

 

                         

                         

                                                                    

            

           

 

© Ганчо Пенев Всички права запазени

Едно ретро стихотворение от младежките ми / не тийненджърски / години

годините на зози и суинги, на лозунги и митинги

на О.Ф. на плакати и на селски тарикати.

 

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??