А бяха странни границите на нощта. -
Поднесоха огромния си бяг
на тежки и наведени чела
към коленичилия мрак.
Отключиха безсънната зора
преляла черната им плът
и се отдръпнаха да сторят път
на идващата светлина.
© Младен Мисана Всички права запазени