10.07.2009 г., 23:45 ч.

Гравитация 

  Поезия » Философска
646 0 2

Гравитация

 

Възседнали душите окрилени

обичаме, живеем и творим.

Щастливо с муза наградени

до смърт се учим да летим.

 

Въртим се в орбита около земята

и всеки миг по някой вдъхновен

спонтанно центробежността замята,

от слънчев вихър уловен.

 

Пресича той бездънни висоти,

оставя блеснала следа,

улавя райски красоти

и ги дарява на света.

 

Тлеят совалки - слънчеви кристали,

там може да се качи всеки

и корпусите да разпали,

излитайки в космичните пътеки.

 

Те в кръстопъти се подреждат.

Пилота може да избира –

кои за неговия свят отвеждат

и откъде истинността извира.

 

По който път и да поемем,

по – важното е да останем хора,

на радостите да се смеем

и да играем с малките на двора.

 

От тая треска заразен

летял съм жизнен по света,

центростремежно  зареден

и вдъхновен от теб, Земя.

 

Жадувам те! Прегръщам всички!

Желая лудо влюбени очи,

обичам детските ръчички,

харесвам земните мечти.

© Борис Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно!
    Поздрав!
  • "Тлеят совалки - слънчеви кристали" Да! Това ми напомни за "Чалънджър" и "Колумбия", както и да е обаче:

    Ще тъгуваме неимоверно
    и меланхоля в гърлата ще засяда,
    но зова на небето вечерно,
    е на наште сърца тъй заряда,
    да търсим новите простори,
    да пием дъжд под нови небеса,
    вратата никой няма как да ни затвори,
    към предстоящите ни чудеса.
Предложения
: ??:??