Гваш
В цигарения дим изгаря
последният диптих –
рисувах паметно и дълго
две линии и две тела,
души от туш и акварели,
духа в разлетите петна...
Ще избледнее светлото
в двустишие
и тъмните бои без страст
ще угасят два въглена
до мъртво черни истини.
Утре е поредният сеанс
в галерията на живота.
Ние с теб сме излишните.
Нарушихме основно условие –
да се нарисуваме с обич.
© Златина Георгиева Всички права запазени
Поздрав!