17.10.2013 г., 12:46 ч.

Гълъбчета бели 

  Поезия » Любовна
1036 0 21

Две гълъбчета бели

от нейде долетели

на покрива подскачаха на "дама",

под слънчеви лъчи

примигваха с очи

в забавната игра за двама.

Наблизо вятър стар - 

натрапникът клюкар,

покашлящ си редеше броеница,

поиска в миг и той

да скача до безброй

в слънчевата чудна ръченица.

В тази синя шир

яви се богатир -

дъждът надул фанфарите за песен,

играта развали

и почна да вали,

запляска в керемидите унесен.

Сред капките вода

се сгушиха в дъжда

две мокри птици - гълъбчета бели,

валеше ги любов

с вълшебния си зов

и марш заля улуци зажаднели.

Надничах до нощта,

откраднах си мечта -

любовен дъжд такъв да ни измокри,

но ти далеч си знам,

а аз съм тук и сам -

сълза угасна в уличните локви...

© Красимир Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??