14.03.2010 г., 18:06 ч.

Гълъбът 

  Поезия » Бели стихове
1164 0 2

          ГЪЛЪБЪТ

 

Там, на улицата,

предвестник малък на мира,

глава с мъка мяташе,

червени очички въртеше,

с крила пърхаше,

перушина хвърчеше.

Береше душа гълъбът мил.

А аз, човекът, гледах

безпомощен, унил,

че не можех, за беда,

с моите сили да го съживя.

Но не бой се, гълъбе, мили мой,

ще надвие животът,

БЪДИ ТИ ГЕРОЙ. 

 

                                                                           Елена Панталеева Бартенева /Йовевска

                                                                            гр.Ловеч

© Елена Йовевска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??