ГЪЛЪБЪТ
Там, на улицата,
предвестник малък на мира,
глава с мъка мяташе,
червени очички въртеше,
с крила пърхаше,
перушина хвърчеше.
Береше душа гълъбът мил.
А аз, човекът, гледах
безпомощен, унил,
че не можех, за беда,
с моите сили да го съживя.
Но не бой се, гълъбе, мили мой,
ще надвие животът,
БЪДИ ТИ ГЕРОЙ.
Елена Панталеева Бартенева /Йовевска
гр.Ловеч
© Елена Йовевска Все права защищены
Поздрав!