Душевна аномалия
е падината
в средата
на нищото
с телесен цвят.
Джомолунгма
е джунгла,
гъмжаща
от осигурителни
лиани.
Котки
под копитата
на планински
козли
се оплакват
от ревматизъм
и хлъзгаво
бляноболие.
В разредения въздух
гъста тълпа
развенчава митове
за престъпната
непристъпност
на стъпките
под стъпкан
Йети.
В градовете
плъховете
празнуват.
14.06.2019
© Мария Димитрова Всички права запазени