26.05.2006 г., 17:39 ч.

х х х  

  Поезия
731 0 5

На Мария

Не тъгувай, дете! Дай ръка!
Ще боли само първата крачка!
Малко тъга, малко смях
и сме на прага на свободата.

Да преглътнем сълзата. Да поемем.
Да достигнем първия ъгъл.
Едва там, зад него да спрем
и чак тогава да си отдъхнем.

А зад ъгъла да ни чакат
вятър, дъжд, слънце и цвете.
Те са нашата свобода.
Никой няма право да ни я вземе.

© Анелия Шишкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??