Скъперник разтреперан,
е времето.
Брои ни всяка секунда.
Не спира за дъх
и не дреме, то –
гаси ни,
след няколко рунда.
--- 50
Мечтателите стигат нависоко,
ала и падат от високо те,
когато твърде нашироко,
разперват немощни криле.
--- 51
Високопарните слова
и самохвалството на музиканта,
са суицидна простота
на куцаща (душевно) кранта.
--- 52
Плебеите се вземат насериозно,
когато спастрят два-три гроша
и често в самолюбие амбициозно,
душата си захвърлят в коша.
--- 53
Самолюбието,
е нервозно отражение
на ограниченото мислене,
изпаднало във вцепенение,
поради липса на такт и търпение.
--- 54
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени