18.03.2012 г., 13:13 ч.  

Хай-ху 5 

  Поезия » Философска
505 0 5

                       1

На митницата - мъдростта.

Подава си паспорта знанието.

- До тук са твоите права –

не можеш да прекрачваш границата!

Незнанието се промъкна на мига,

край мъдростта –

необятността го дари със свобода,

безполезна...

 

                        2

В ждрело –

планинска теснина –

инатът натоварен с воля

пръхти, пълзейки с колена,

подгъващи се.

Ехидна, упоритостта

бичува го –

с трагичността,

хортувайки си...

 

                          3

Приемна зала.

На трона – животът, сърдит.

Пред него шутът, Защо –

весели го.

Животът разсмя се

и с тежкото Как,

надари го...

 

                           4

Разстрел.

На мушката на истината,

треперещата срамежливост

със сетни сили се изправя,

превъплащавайки се в наглост –

дързостта уби истината...


                            5

Системата,

систематизирана от систематиците,

систематизираше систематизираното системно,

подреждайки хаоса на почтенността.

Волята на почтенността се пречупи

и систематично се превърна в порядък –

без порядък и системност...

© Бостан Бостанджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??