27.10.2021 г., 15:29 ч.

Хайде да броим 

  Поезия
1422 12 42

Едно, и две, и три -
очички затвори.
След четири и пет
подай ръце напред.
Шест, седем запомни -
веднъж се завърти.
Без осем за къде?
Тропни сега с краче.
На девет подскочи
и бързо ми кажи,
че десет следва.
Хей!
Не гледай! Не, недей.
Нали не се боим
обратно да броим?
Сега е десет. А
е девет след това.
И осем, седем, шест.
Добре се справяш днес.
Пет, четири и три.
Очите отвори.
И после следва две -
да плеснем  със ръце.
Едно... и за награда -
два детски шоколада.
А щом ги поделим -
отново да броим!

© Деа Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

1 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??