Oct 27, 2021, 3:29 PM

Хайде да броим 

  Poetry
1431 12 42

Едно, и две, и три -
очички затвори.
След четири и пет
подай ръце напред.
Шест, седем запомни -
веднъж се завърти.
Без осем за къде?
Тропни сега с краче.
На девет подскочи
и бързо ми кажи,
че десет следва.
Хей!
Не гледай! Не, недей.
Нали не се боим
обратно да броим?
Сега е десет. А
е девет след това.
И осем, седем, шест.
Добре се справяш днес.
Пет, четири и три.
Очите отвори.
И после следва две -
да плеснем  със ръце.
Едно... и за награда -
два детски шоколада.
А щом ги поделим -
отново да броим!

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??