19.11.2019 г., 18:01 ч.

Хайку 1 

  Поезия » Източни форми
921 2 2

Цигулка спи

тананика тълпата

танцува метлата

 

Кон трепери

куче се сви

сънуват мухи

 

Лошата дума

вятъра пусна

хляба изсъхна

 

Изстива паница

чака старица

хабер

 

Усмивка

осука в бамбука

слука

 

Крясъци дъвче

обедна дрямка

нищо испанка

 

Денят чака

и заспа

аржентинец

 

Приятел борч чака

чак чака чак

слънцето изстина

 

Плясъка на гълъбите

спука гърнето

цепнатината сълзи

 

Гордостта на патока

скова езеро цяло

огледало

 

Капчица роса

уморена се свила

света е умила

 

Хиляди слънца

Слънцето огряли

Портокали

 

Снегът плаче

по капчука

бука гука

 

Ръкавичка намери

първо  другарче

 минзухарче

 

© Георги Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??