17.11.2021 г., 17:23 ч.

Хан Крум 

  Поезия » Философска, Гражданска
828 0 0

                            Хан Крум

 

 

Къде си хане, Крум Страшни ти сега,

къде са твоите закони, завети за България.

Ти гледаш ни от високо в сините небеса,            

 дали спазваме законите на българската земя.

 

"-Ако някой обвини и набеди някого,             той  той предварително да се не слуша,

а да бъде вързан и да се разпита.

Ако се намери че е лъгал и клеветил да се убие!"

 

"-Нито да се допуща да се дава на крадеца храна.

Ако някои се осмели на това да се конфискува имота му,

а на крадеца да се строшат краката! "

 

"-Лозята да се изкоренят-заповядвам"

"-На всеки просещ да не се дава безразборно,

а според потребата, за да не би същият пак да проси.

И които пак върши това да се конфискува имота му!"

 

Навъсил веждите си строги с много тъга,

ти гледаш нашите управници с голяма мъка.

Как управляват те сега твоята България,

и законите са "други", не както твоите някога.

 

Друг като тебе няма, няма и да се роди,

истински българин, велик войн с меч в ръка!

Днес твоите българи са бедни, тъжни и сами,

но в жилите им има от кръвта ти, вярват само в Бога!

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??