27.11.2021 г., 18:56 ч.

Хан Кубрат 

  Поезия » Философска, Гражданска
363 0 0

                                           Хан Кубрат

 

 

 

Хане ти на народа български баща,

горд баща на воини смели синове.

Твоята кръв в българите още тече,

умирали са горди в борба за свобода.

 

Ти някога събра синовете си им показа,

да са заедно , да се не делят им каза.

Една стрела се чупи лесно но снопа не,

дали тогава го разбраха твойте синове.

 

И мина време, отиде си хане от този свят,

остави голяма империя, ти беше богат.

А твоите синове не послушаха бащин завет,

разпръснаха се надалеко по целия свет.

 

А ти от синьото небе ги гледаше с тъга,

не те послушаха, разцепиха държавата.

Но се гордей, те гена български запазиха,

ген силен на войни славни те опазиха.

 

А най се гордей с Аспаруха, сина,

той с войската си премина Дунава.

В борба с византийците създаде държава,

нашата България, оцеля в мир и война!

 

А най се гордей и с внук си Тервела,

голям войн, хан  български той стана.

В Константинопол пред него прекланяха глава,

прослави името ти в борба за нашата страна!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??