24.11.2021 г., 17:00 ч.

Хан Тервел 

  Поезия » Философска, Гражданска
492 0 0

                                           Хан Тервел

 

 

 

Хане, Тервеле, ти на Аспарух сина,

на хан Кубрат внука, един войн славен.

Ти никога преди Византия не преви глава,

те пред теб покланяха се и търсеха помощта.

 

Хане тебе Византия те някога призна,

с титла кесар тогава те възнагради тя.

След време думата си тя отново наруши,

и затова с много свидни жертви тя заплати.

 

Хане ти в битка спасил си някога Европата,

спасил си я от арабите, спасил цивилизацията.

Сега тя отдавна за жалост забравила е това,

за всички тя е майка, но за българите мащеха.

 

Хане къде си, българино къде си ти сега,

гледаш ни от синьото небе с голяма тъга.

Ние българите вече не сме великия народ,

тъжни сме, бедни сме и работим под хомот!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??