На Велика
Аз ще идвам нощите при теб.
И ще прониквам
във съня ти
с тиха страст.
Ще гледам празно,
като образ от портрет
и ще роня ситни сълзи,
но без глас.
Няма да те будя,
целувам или галя.
Само ще те гледам.
Във захлас.
Тлеещи мечти
на сутринта догарят
в синкавия дим
на стъпкан фас.
© Тома Кашмирски Всички права запазени