Харесвам истински живелите мъже,
онези минали през хиляди тайфуни,
с издраскано от бурите лице,
здрависали се лично със Фортуна.
Със посивелите от битките коси,
в сърцето с неугасваща жарава,
ала запазили в очите сто лъчи,
готови в любовта да се раздават.
Харесвам силните на външен вид мъже,
ала отвътре със души поетски,
очите дето им се пълнят пред дете
и пощуряват заедно съвсем по детски.
Харесвам неподправени мъже
с обноски от отминали епохи,
готови да се бият с ветрове,
за да запазят истинското във живота.
Мъже готови да запалят и война,
и без оръжие да пазят със гърдите
най-скъпата в живота им жена
измежду хиляди единствена открита.
Харесвам... даже и обичам.
И мен съдбата посети веднъж,
когато мислех, че са само приказка
тя срещна ме с най-истинския мъж.
© Биляна Битолска Всички права запазени