24.05.2024 г., 6:13 ч.

Хазарт 

  Поезия
233 10 26

Хазартен ли съм - никой не ме пита.
И всички ме познават като крал.
Изпитва завист цялата ми свита -
за начинът, по който съм живял.

 

В казиното аз всичко ще заложа.
Какво от туй, че крах ще понесеш?
Ако спечеля съм върхът, о боже!
Ако загубя тялото е леш.

 

Животът ми към пропастта отива,
сърцето ми отдавна е гранит,
а мойто възприятие е криво.
упадъкът царува в моя бит. 

© Антоанета Иванова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??