5.06.2023 г., 11:16 ч.  

Hе сгреших 

  Поезия » Друга
177 8 9

Тази сутрин отрано, отрано,
грейна слънце в зелени треви,
топъл вятър стои, до коляно
и измислици разни мълви.
Как обичал единствено мене
бил без моите думи самин
и крила би ми дал, за летене,
небосвода дари би ми син.

Колко много го бива, го бива,
да залъгва си знам, но дали,
да политна и с него щастлива,
да съм днес? Утре пак ще вали.
Над града и над мрачните хора,
там, далече де всичко блести,
а врабците бърборят, бърборят,
—" Не му вярвай! Лъжи не пести."

Знаеш нравът му колко е, колко
тъй неверен, и колко жени,
е оставил. За чуждата болка,
не му пука. Ще ти измени.
Знам, че утре ще плача с пороя,
ще напиша най тъжния стих.
Днес съм ветре покорна. И твоя.
Обич ли е, ще знам – не сгреших.

 

https://youtu.be/JdNkTZitRmU

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??