20.09.2019 г., 19:54 ч.

Хей, време 

  Поезия » Друга
323 0 0

 

                                                      

Хей, време

 

Хей, време чуй горещата молба и за миг поне поспри се
и ти стрелката жестока, неуморна на живота,

укроти се защо свежестта на лицето ти така безмилостно ограби
да заличиш кръговете тъмни под очите ти така забрави

 

Но време знай, че сърцето съхранило е красива младост
и чака търпеливо неизживяната човешка земна радост
забавено работи и не крия, но пак продължава да тупти
пренебрегвайки годините изминали, то силно все гори

 

Хей, време приеми и погледни по-силна от теб е любовта
слабостта ти е, че си без душа и как да усетиш нежността.
Примири се, откажи се минути бързо да броиш и разбери

няма да успееш запомни, на тази истина ти се поклони.   

© Даниела Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??