4.02.2024 г., 20:09 ч.  

Hежни рими 

  Поезия » Пейзажна, Друга
284 7 14

Красива моя, яснолика,
огрей душата ми полека,
съня ми вятърът повика...
Спусни ми тъничка пътека,

стиха ми нежно посребри го,
вдигни очите натъжени...
И пеперуди в цвят индиго,
прати от тайнствени Вселени.

Прекрасна моя и далечна,
на красотата обречи ме.
Да зная, че след мен за вечност,
тъгата ми си има име.

Студена моя, нощ е – наша,
когато съмне – сън хвани ми.
От дните, що до смърт ме плашат,
да ти извая нежни рими...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??