Подарете ми щастие -
малко стръкче поне,
капка светло причастие,
тропот див на коне.
Подарете ми искреност,
топъл мирис на хляб,
приказка недописана
и копнеж непознат.
Доверие подарете ми -
две трошички дори,
рой светулки засветили
и надежди добри.
Ако искате, дайте ми
даже малко любов.
Не, най-добре обещайте ми,
че светът ще е нов.
© Нина Чилиянска Всички права запазени