Януарски зной ти нося
и слана през юни.
Сто лилáви сенокоса
лягат помежду ни.
В шепата звезда умира.
Вие куче бясно.
Любовта не се побира
в пространството тясно.
Времето е въртележка.
Животът ни – скучен.
Споменът – присъда тежка -
в празното заключен.
Честността е просякиня.
Милостта – сираче.
Някаква тревога синя
пак подпалва здрача.
На Небето се разплакват
ангели седмина.
Опрощение очакват
или гилотина.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Аз каквото трябва - го пиша, без недомлъвки...