7.07.2020 г., 22:31 ч.  

Хижа в нищото 

  Поезия » Любовна
606 4 13

ХИЖА В НИЩОТО

 

Да бях се приютила нейде

в забравена от Бога хижа

ветрец вечерен като вейне,

да ми е леко и безгрижно,

и залезът да се стопява

на запад в бухналия облак,

да ме заливат с пищна врява

щурчета, бръмбари и сойки,

сребро над покрива да сипят

светулки бликнали  искрици,

и сутрин от росата ситна

да пие смелото къртиче,

и всяка дребна животинка

без уплах да ме подминава,

и с теб да си стоим двамина,

далеч от суета и слава,

на заранта да се събудим

по-влюбени от днес и вчера,

това навярно ще е чудо.

И с мен ли си– ще го намерим.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??