Сънувал бях сто и хиляда...
Не разбирах само едно --
в рая ли спях или в ада,
щом са хиляда и сто?
Съня си питах с досада,
размахала черно крило --
защо тези сто и хиляда
правят хиляда и сто?
Сънувах и сто, и хиляда...
Само там, в съня, не видях
някъде скрит да е ада.
Може би в рая аз спях ?
8 декември, 2009
© Пламен Порчев Всички права запазени