8.06.2018 г., 10:59 ч.

Хиляда камбани 

  Поезия
609 1 2

"Не споменавай Дявола във късна доба,

а Бога или Ангела в небето" -

Засядат в тебе тези думи - кат прокоба,

до късна нощ в теб огнено ще светят!

Не предизвиквай и Съдбата,

що очертава твоя път

и все очаквай Чудесата 

на всеки идещ кръстопът!

Не противи се на закона Божи -

пази го като свят човек!

Недей напразно Господа тревожи

и днес, и утре в дъжд и в пек...

Но - чуй  -  навън звънят камбани

и обладан от мирска суета -

поглеждаш там  -  и изумен оставаш -

Човекът изгори Христа!

Легни до него в пламъка съдбовен,

но нек от двама споменът остане,

та утре - да не пеем псалми нови!

А тук - о, тук ще звъннат хиляди камбани!!!

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??