Химн на Лесничея
Слава на Човека на Новото време, Лесничея!
Бог Велес слави и прославя Той.
По пътеки Горски ходи и чисти.
Бурен къса, Храсти намалява.
Със вода Студена се сутрин облива.
Не закусва, обядва през ден.
На двора сутрин излиза, бос ходи.
Където нещо прави, там гледа за Второ.
Гледа и прави го второто, а след второто - трето.
Често пее: „Слава на Велес“, "На Лесничея - слава".
Работата с интерес изпълнява.
Мисли без ограничение,
Общото търси, принципи установява.
Амулети Лесничея прави, на хората дава.
Превежда от руски, гледа да се учи.
Жените обича и ги с Любов дарява.
За домовете свои Скромно се грижи.
Пече си Лесничея хлеба сам.
Храни се рядко, но пълноценно.
Храната мисли и чувства съдържа.
А чувствата са - на живота Солта.
Това са щрихи кратки за на Л. делата.
Обикновени дела - природни,
Но в делата се щастието крие.
Човек и бог (заслужил) е той на земята.
На Лесничея, на Велес,
На боговете - Слава!
На хората - другарите достойни,
И на съвестните (колективни) Гои!
Така да бъде, и ура!
© Леснич Велесов Всички права запазени