8.08.2007 г., 15:54 ч.

Хитлерист ( За Буквите наши) 

  Поезия
600 0 2


Хитлерист

Деспот, тиранин или хитлерист -
все вече ми е тая.
Е, имаш, да, език цветист.
За повече, не мога да мечтая.

За повече - в морето, тъй, напук.
И въпреки отровните ти думи.
Далеч от ласки; От сълзливия капчук.
Поел самотен по бездънни друми.

Деспот... тиранин... но и хитлерист?!?
През смях кАзани - все са хвърлен камък.
А уж градим от звън лъчист
задружно (отеснелия си) замък...

И не съм Горкият!!!

9 Август 2004, Бургас

NB:
Отговарях на клавиатурата на безпочвените(?) упреци на Маги, че съм каквото съм и докато ми мелеше на главата. Обяснимо е защо млъкна, като  започна да чете каквото пишех... ;)

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??