22.06.2017 г., 1:44 ч.

Хлебарят 

  Поезия » Свободен стих, Друга
577 2 0

 

ХЛЕБАРЯТ
/на Владимир Виденов/

 

Застанал пред листа помолих
ръката ми детска да води
Духът на Отеца Небесен
и в миг озовах се понесен
нагоре към светлите двери.

 

Там глас ги от вътре отвори
– Влез синко! Сполай ти,
че тука от долу дошъл си!
Оглашен не стой ми на прага,
ела ритуала свещ
ен да изпълним!

 

Поседни ми на тази трапеза,
от бокала с кръвта ми пийни си,
отчупи си от хляба ми залък
и вкуси от Христовото тяло,
а след туй почини си и слушай!

 

Преди време при мене отседна
твой брат по съдба и неволя, и
обратно когато от тука си тръгна
от кваста на обредните пити
за своите братя в ръцете понесе!

 

От тогаз на земята с нея замесва
на моите чада насъщния залък!
Иди си със здраве по пътя нелесен,
долу щом слезнеш, последвай хлебаря
в друма житейски със своята песен!

 

15. 06. 2017 г.

 

© Todor Nikolov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??