Хлябът- българска традиция .
На масата на цяла нация .
От родно брашно замесен.
С любов майчина омесен.
Житни класове в Добруджа посяти,
ожънати по български похвати .
На ромел ръчно мелено ,
с бащината сила смелено .
За да стане тестото ,освен брашното
нужно е планинска изворна вода.
Млада дъщеря с менци в ръка,
чавръсто крачи към ручея.
И накрая остана солта ,
вкуса на морската вода.
Връща се от далече у дома - мъж
един на майка,татко и сестра .
© Женя Германова Всички права запазени