Apr 21, 2024, 1:11 PM

Хляб 

  Poetry » Phylosophy
61 0 0

Хлябът- българска традиция .

На масата на цяла нация .

От родно брашно замесен. 

С любов майчина омесен.

 

Житни класове в Добруджа посяти,  

ожънати по български похвати .

На ромел ръчно мелено ,

с бащината сила смелено .

 

За да стане тестото ,освен брашното 

нужно е планинска изворна вода.

Млада дъщеря с менци в ръка,

чавръсто крачи към ручея.

 

И накрая остана солта ,

вкуса на морската вода.

Връща се от далече у дома - мъж 

един на майка,татко и сестра .

© Женя Германова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??