14.01.2020 г., 17:08 ч.  

Хората - птици 

  Поезия
925 4 15

Хората - птици са малко,

но ги има, още летят.

Не вярвате?! Ех, колко жалко!

И колко насмешки валят...

 

Те имат семейства и дом

на работа ходят редовно,

но по някакъв странен закон

се хранят само духовно.

 

Закусват истинска вяра,

обядват красиви мечти,

а вечер - не вечната скара,

вечерят сирашки сълзи.

 

И може би с тази " диета"

порастват им мощни криле.

Прелитат земи и морета...

И кой ли, кой ще ги спре?!

 

Те са наши братя, сестри,

не хвърляйте камък по тях!

Нека техният дух да лети,

да изкупва човешкия грях!

 

Хората - птици са тук,

над зло и омраза кръжат.

Не вярвате?!... Тихо без звук

птиците - хора летят...

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??