Хората - птици са малко,
но ги има, още летят.
Не вярвате?! Ех, колко жалко!
И колко насмешки валят...
Те имат семейства и дом
на работа ходят редовно,
но по някакъв странен закон
се хранят само духовно.
Закусват истинска вяра,
обядват красиви мечти,
а вечер - не вечната скара,
вечерят сирашки сълзи.
И може би с тази " диета"
порастват им мощни криле.
Прелитат земи и морета...
И кой ли, кой ще ги спре?!
Те са наши братя, сестри,
не хвърляйте камък по тях!
Нека техният дух да лети,
да изкупва човешкия грях!
Хората - птици са тук,
над зло и омраза кръжат.
Не вярвате?!... Тихо без звук
птиците - хора летят...
© Хари Спасов Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso: