Познаваш ли ги... хората с души?
Онези другите - разпръснати сред нас,
изглеждат същите, но всъщност са звезди
и сякаш над Живота имат власт!
Поглеждал ли си в техните очи,
как огънят от вътре ги изгаря,
когато плачеш, смееш се, мълчиш
до тебе са - и винаги остават!
Дочуваш ли тръпчивия им смях
докосващ като с нежна длан сърцето,
те някак си разбират...знаят как
да ти направят стълба до небето!
Готови са за теб да изградят
висока кула, да дълбаят яма,
да критикуват или укротят
неискащи пак нищо във замяна!
Щастливи са за теб, когато ти
не смееш и за миг да се зарадваш!
Различните...те хората с души
умират с тебе - после те възраждат!
Мечтаят с гордо вдигната глава,
а знаят, че са хора, че са грешни
и трезво истински поглеждат на света,
дори понякога да бъдат смешни!
Обичай ги - онези другите... с души,
без тях светът е празен и безличен
от всеки ден по мъничко вземи,
превръщай се в човек с душа... различен!
© Радка Горанова Всички права запазени