6.01.2023 г., 21:48 ч.

Хорце 

  Поезия » За деца
633 2 8

Тръгва с десен крак хорцето -

жива детска плетеница.

Стъпките на песента

свързват се в редица.

 

И пристъпват - ту напред, и ту назад.

Сякаш опознават целия ни свят.

Приближават, отминават...

И подскачат, докато се забавляват.

 

Някой стъпва с грешен крак.

Олюлява се, за миг, хорцето.

Дланите успяват да го удържат

в пътя, близо до сърцето.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??