Jan 6, 2023, 9:48 PM

Хорце 

  Poetry » For kids
635 2 8

Тръгва с десен крак хорцето -

жива детска плетеница.

Стъпките на песента

свързват се в редица.

 

И пристъпват - ту напред, и ту назад.

Сякаш опознават целия ни свят.

Приближават, отминават...

И подскачат, докато се забавляват.

 

Някой стъпва с грешен крак.

Олюлява се, за миг, хорцето.

Дланите успяват да го удържат

в пътя, близо до сърцето.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??