Тръгва с десен крак хорцето -
жива детска плетеница.
Стъпките на песента
свързват се в редица.
И пристъпват - ту напред, и ту назад.
Сякаш опознават целия ни свят.
Приближават, отминават...
И подскачат, докато се забавляват.
Някой стъпва с грешен крак.
Олюлява се, за миг, хорцето.
Дланите успяват да го удържат
в пътя, близо до сърцето.
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены