Хорото
Засвирят ли кларинет, тъпан и гайда
са сбират на мегдана мало и голямо!
Различни хора, млади и стари
се хващат за ръка и заиграват!
Напети момци се хващат до момите
и заиграват техните сърца,
а до тях се хващат дори и деца.
И извива се хорото на мегдана,
каква веселба за хората стана!
Отпускат се и заиграват с чувство,
фолклора наш, едно изкуство!
Хора различни от краища разни,
играят хората, веселят се, сърце им скача!
Забравят проблеми и трудности тука!
Играят, подскачат и децата им подражават,
да се научат от малки е важно!
Да обичат и носят в себе си традициите,
защото българи са и живеят в България!
С народ велик, горд, весели се пее от сърце.
Той всеки празник уважава,
празнува, свири, пее и се черпява!
Да се хванем ние българите като на Хорото,
да се държим ръка за ръка, да се борим заедно,
като юмрук да бъдем заедно занапред е ЕДНО!
© Валентин Миленов Всички права запазени