Apr 30, 2016, 4:02 PM

Хорото 

  Poetry » Other
540 0 0

                                                         Хорото

Засвирят ли кларинет, тъпан и гайда

са сбират на мегдана мало и голямо!

Различни хора, млади и стари

се хващат за ръка и заиграват!

Напети момци се хващат до момите

и заиграват техните сърца,

а до тях се хващат дори и деца.

И извива се хорото на мегдана,

каква веселба за хората стана!

Отпускат се и заиграват с чувство,

фолклора наш, едно изкуство!

Хора различни от краища разни,

играят хората, веселят се, сърце им скача!

Забравят проблеми и трудности тука!

Играят, подскачат и децата им подражават,

да се научат от малки е важно!

Да обичат и носят в себе си традициите,

защото българи са и живеят в България!

С народ велик, горд, весели се пее от сърце.

Той всеки празник уважава,

празнува, свири, пее и се черпява!

Да се хванем ние българите като на Хорото,

да се държим ръка за ръка, да се борим заедно,

като юмрук да бъдем заедно занапред е ЕДНО!

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??