7.05.2008 г., 16:34 ч.

Хотел 

  Поезия » Пародии
812 0 8
      

         Трети ден вали над Бяла черква.
         Трети ден съм в доброволен плен.
         Старата добра хотелиерка
         не простира вече трети ден.


                                  Петър Анастасов



Капка дъжд не пада в Бяла черква –
няма оправдание за мен:
мнителната зла хотелиерка
не простира вече трети ден.

Топли само все така водата,
без да жали скъпите дърва.
Аз отчаян гледам си яката:
мръсничка е, но едва-едва.

Тъй че трябва лично във котела
да се влиза. Слагам лозов лист
и признавам: Сред лекета, лельо,
няма как да съм останал чист...

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??