8.02.2024 г., 14:13 ч.

Храм 

  Поезия » Пейзажна
108 1 0

 

Понякога, когато се изгубя

в шума на бързащите дни,

отивам да се търся ей, там, горе.

Нозете знаят пътя и вървят сами.

 

Извеждат ме по билото към края

на скалàта с остър връх,

пред нея аз да се покая

и себе си да срещна, затаила дъх.

 

Да се пречистя и да бъда нова,

свалила тежкия товар

на думи, погледи, нечисти хора,

целувайки свещената скалà – олтар.

 

За дар оставям си сърцето,

то винаги ме води там,

където срещат се душите и небето.

Тази скалà – това е моят храм!

© Ивана Бойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??