18.04.2010 г., 14:51 ч.

Храмът на феникса 

  Поезия » Любовна
712 0 7

Как да откажа тъгата, самотнико?
В чие щастие да намеря своя покой?
Как да възстановя щетите, злосторнико,
храма в мен разбиваш, а после правиш
обратен завой.

Прегръщаш, обичаш, целуваш...
Даряваш ми радост в най-сладкия миг,
а после си тръгваш, сърцето убиваш,
докато не се върнеш пак с плачещ,
нуждаещ се вик.

Все рушиш и съграждаш
свещения храм на мойта душа.
Със сълзи, любов и ярост ме пращаш
да търся обич на нови места...

Усети ли как възроди в храма ми феникс
и как често търсиш го в свойта тъга?
Усети ли как гори сърцето на тази
различна от тебе жена.

© Теди Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??