14.01.2015 г., 7:41 ч.  

Хремаво кученце 

  Поезия » За деца
798 0 0

Под балкона малко куче лае,

иска то с мен да си играе,

а навън дъждовно е и хладно,

кученце, навярно ти си гладно.

 

Ех, как искам вкъщи да те взема,

ала болно си и имаш хрема,

а и мама вчера се закани -

край на всички гости без покани.

 

Взех от шкафа новата си блузка,

нося ти и топличка закуска,

само че недей тъй бързо лапа,

блузката е светла и се цапа.

 

Бари гледа ме с добри очички,

ще му трябват шал и ръкавички,

с опашка махна ми накрая,

че ще пази нашта тайна, зная.

© Таня Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??