18.10.2011 г., 12:34 ч.

Хризантеми 

  Поезия » Пейзажна
399 0 7

 

Хризантеми чудни, нежни,

като мънички слънца -

пъстроцветни, белоснежни,

кичат градове, селца!

 

Във градините, самички -

свежи, греят в утринта,

като пъстри, волни птички,

но дошли през есента.

 

Зла слана не ще пожали

тая прелест, красота,

ще ви замрази - едва ли

ще красите пак света.

 

Но преди да ви погази,

аз ще ви сбера в букет.

Още малко да запазя

вашия прекрасен свят!

 

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??