28.06.2010 г., 12:03 ч.

Художник 

  Поезия » Пейзажна
621 0 5

ХУДОЖНИК

 

Във ролята си на художник

денят се готвеше да влезе

и върху вечния триножник

платно луната му извезе

 

поседна старият чаровник

небесната брада поглади

погледна звездния часовник

и бавно четките извади

 

докосна леко тъмнината

събуди слънцето заспало

нанесе пласта на  росата

изви мъгливо одеяло

 

щрихира птиците в гората

цветята ги поля със вятър

лъчите вплете във творбата

раздвижи земния театър

 

с ръка картината повдигна

подпря я леко на зората

игриво на света намигна

и бавно тръгна по Земята

 

27.06.2010

© Чавдар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??