7.09.2012 г., 21:09 ч.

Хулиган 

  Поезия
1171 0 12

Навярно от лятната скука обзет,

голи хълмове вятърът брули.

И флиртува със жълтите дюли 

този вятърничав хулиган проклет.


Ще затръшне порта, ще събори плет,

иззад ъгъла ще се изсули

с кипнали от лудост молекули...

Поп ще се прекръсти, ще ругае кмет.


В клоните с врабчетата ще пее,

по написаните ноти от белù.

Шумата събрана ще пилее.


Прах немирникът ще вдига, и поли,

чак додето в повей изтънее,

селото на шир и длъж обиколил...

 

© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??