1/ ХВАЛИПРЪЦКОТО
/почти истински случай/
Той все се удряше в гърдите...
Кънтеше, мъжката му гръд.
Хвърчеше той и над орлите...
да величаеше своя път!
Но прекалил бе със хвалбите!..
И както после се разбра,
от тупането по гърдите,
бе счупил няколко ребра...
© Христо Славов Всички права запазени