18.05.2021 г., 13:40 ч.

Хвани ме 

  Поезия » Любовна, Еротична, Философска, Друга
339 1 1

нещо в мен крещи да бягаш
излез ми вече от ума
за пореден път те питам
не разбра ли?
аз съм свикнала да съм сама.
бягай, бягай 
с всички сили
най-добре 
преди да се свестя
бягай бягай надалече
чакай
аз от щастие ли цялата блестя?
бягай и ще бягам аз
...
(хвани ме)
избави ме от живота след съня
запалих огън, студена стопли ме
в тебе мокра съм 
капя 
ще се стопя
помогни ми, стига
искам да угасна 
като малка бяла светлина 
ти защо с кибрита клечка драсна
кажи сега чия е цялата вина
кажи де, защо нещо в мене порастна
и не вярвало вече то в обичта 
и защо ли тогава тоз огън не гасне
и за него дали съществува смъртта?
и какво ако 
хаоса ми с твоя си пасне?
и какво ако цяла 
пред теб изгоря ? .... 
 

© Венера Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Спиращи дъха две очи ме разбиват на парчета и точно същите ме подреждат отново, само за да могат още веднъж да ме направят цяла. Това се повтаря всяка вечер...
Предложения
: ??:??